Lubię jak jedzenie jest kolorowe, zwłaszcza gdy za oknem szaro i buro. Nie tylko ze względu na ładny wygląd warto łączyć różne kolory warzyw/owoców w jednym posiłku, ale zwłaszcza ze względu na dobroczynny wpływ każdej z grup kolorystycznych:)
Kolor nie jest bez znaczenia:
- czerwony - wzmacnia serce
- pomarańczowy i żółty - dobre dla oczu i skóry
- biały - chroni przed infekcjami
- zielony - oczyszcza organizm
- fioletowy - niszczy komórki rakowe
Twarożek z ziołami, szczypiorkiem, rzodkiewką i marchewką.
Kanapki posmarowane masłem, z sałatą, serem/szynką, pomidorem i rzodkiewką.
Można doprawić pieprzem i ziołami (wg uznania).
Co sądzicie o wpływie kolorystyki na talerzu a także w naszym otoczeniu na różne sfery naszego życia?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz