Etykiety

niedziela, 3 marca 2013

Nadziana...papryka:)

Papryka faszerowana to doskonała propozycja zarówno na obiad jak i kolację, czy też uroczystość dla gości. Jest nieskończenie wiele możliwości jej przygotowania, więc nigdy się nie nudzi. Każdy może przygotować inną, na bazie składników które najbardziej lubi. Jako nadzienie świetnie nada się zarówno ryż jak i kasza, mięso mielone, czy warzywa. Zatem i mięsożerca i wegetarianin znajdzie coś dla siebie.

Moja papryka zawiera:
  • kaszę kus-kus (świetnie nadaje się również jaglana)
  • mięso mielone
  • 1/2 cebulki i szczypiorek
  • jajko
  • pieprz i zioła
  • pieczarki
  • ser
  • ketchup



U mnie podana jako danie główne z zupą pieczarkową.


 Jakie składniki zawiera Wasza papryka?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz