Etykiety

poniedziałek, 4 marca 2013

Ale kwas!

Pomidorowy kapuśniaczek to lżejsza odmiana tego tradycyjnego, po którym nie jeden żołądek przechodzi rewolucję. Jeśli ktoś woli lżejszą i szybszą wersję - warto spróbować.

Potrzebne składniki:
  • woda/bulion
  • kapusta kiszona (odcisnąć sok w zależności od upodobań smakowych)
  • pomidory świeże lub z puszki (ew. koncentrat lub ketchup)
  • ziemniaki
  • starta włoszczyzna
  • cebulka podsmażona na oliwie/oleju
  • przyprawy do smaku (pieprz, zioła, kmin rzymski)


 Ja podałam wraz z opiekanymi płatami śledziowymi.




Może się wydawać nieco dziwnym połączenie kapuśniaka i śledzia, ale jak dla mnie (kochającej kwaśne dania) takie połączenie jest dobrym rozwiązaniem i uzupełnieniem:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz